Hieronder vindt U alle deelnemers van Modelspoor Tilburg 2019. Zodra de inschrijvingen voor de editie 2020 gestart zijn zal dit aangepast worden naar de actuele deelnemerslijst. Klik op de naam van de deelnemer om meer informatie te lezen. Mocht U zelf willen deelnemen aan Modelspoor Tilburg, meld u dan aan via het inschrijfformulier. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Deelnemers

Modelspoor 24 is een onderneming gespecialiseerd in modelspoorbaan toebehoren en landschapsbouw, kortweg scenery.

Op de webshop van www.modelspoor24.nl vindt u populaire scenery producten van NOCH, WOODLAND SCENICS en JORDAN. Daarnaast een compleet assortiment van populaire styrofoam muurplaten.

Met trots kunnen we melden dat Youtuber Bananenbuurman aanwezig zal zijn op Modelspoor Tilburg. Bananenbuurman zal aanwezig zijn met een grote treinbaan met meerdere sporen, bochten in meerdere radiussen, crossovers, wissels, engelse wissels etc. maar ook met videoschermen met compilaties van zijn video’s, kaartjes, folders, en trixbrix verkoop. En natuurlijk het Meet&Greet aspect.

Een online winkel die 24/7 open is, ruim vijfentwintig jaar ervaring in de modeltreinen-branche én een zeer groot aanbod: dat is ModelspoorWebshop.nl, uit liefde voor een prachtige hobby.

ModelspoorWebshop.nl biedt allerlei soorten modeltreinen, van vrijwel alle merken en met alle toebehoren. Daarnaast zijn wij graag uw partij voor modeltreinen inkoop, inruil en voor verkoop via consignatie (bij grote hoeveelheden).

Groot tweedehands aanbod
Wij zien modeltreinen en alles eromheen als een prachtige hobby, een die een leven lang meegaat. Materiaal daarentegen geven wij graag nóg een leven; naast nieuwe artikelen hebben wij een groot aanbod van tweedehands artikelen, uiteraard getest en in uitstekende staat.

Meer weten over hoe we uw verzameling kunnen aanvullen? Of zoekt u misschien naar een specifieke modeltrein – of een ander artikel? Stel ons uw vraag of kijk zelf gerust even rond. Ons bezoeken kan ook (maar wel op afspraak): Roggeweg 30D te Nijmegen.

Beurzen
Wij staan door het hele land op diverse modelspoorbeurzen. Het is ook mogelijk producten de u in de webshop aantreft te reserveren voor afhalen op een van de beurzen.

https://www.modelbouwled.nl/index.htmlModelbouwled.nl is gespecialiseerd in de toepassingen van led-technologie voor de modelbouw.

Denk daarbij aan treintjes, poppenhuizen, schaal-auto’s, scenerybouw, kermissen etc.

Miniaturengarage

Wij van de Miniaturengarage zijn inmiddels als sinds januari 2011 actief met de in en verkoop van miniaturen van klassieke en moderne voertuigen en hun toebehoren.

ARTITEC is vanaf eind jaren negentig actief in de wereld van de modelbouw voor hobbyisten. Maar, laat u niet misleiden door dit relatief korte bestaan, want de jaren daarvoor werkten we als maquettebouwers voor vele bekende architecten, scheepswerven en musea. Een van onze doelen is om door middel van modelbouw de historie zo realistisch mogelijk weer te geven. Om dit te bereiken experimenteren wij veelvuldig met nieuwe technieken en materialen.

‘T Wollukske specialiseerd zich in de verkoop van boeken, modeltreinen en andere modelbouw.

Wij hebben naast een uitgebereide collectie modelauto’s, modelmotoren, VAG modellen en stoommachines ook een zeer uitgebreide assortiment bouwpakketten van vaartuigen, vliegtuigen, auto’s, vrachtauto’s, militair, starwars, startrek & ruimtevaart etc.

De BMC bestaat uit een groepje modelbouwers in de breedste zin van het woord. Of je nu voertuigen, vliegtuigen, boten, figuren, treinen of wat dan ook bouwt en ongeacht in welke schaal je dat doet kun je bij de BMC terecht. Het maakt ook niet uit of je bouwdozen in elkaar zet, diorama’s maakt of van afval een model maakt, ons doel is om samen bezig te zijn aan onze hobby: de modelbouw!

De bibliotheek van de NVBS is op het gebied van spoor- en tramwegen de meest uitgebreide bibliotheek van Nederland.

Er zijn ruim 25.000 boeken/dvd’s en 4.500 tijdschriftbanden.

ETS Electric Train Systems uit Tsjechië fabriceert prachtige metalen elektrische Spoor-0 modellen. We zijn trots dat ETS naar Tilburg komt om hun modellen te presenteren tijdens Modelspoor Tilburg 2019.

Ik verzamel zelf reeds vele jaren smalspoortreinen in model. De nadruk daarbij ligt op het merk Egger-Bahn. Hoewel Egger-Bahn slechts 5 jaar heeft bestaan, zijn er zeer veel varianten geweest. En men heeft heel veel reclamemateriaal gehad. Daarom ben ik nog steeds op zoek naar allerlei zaken van egger-Bahn. Mijn dubbele modellen bied ik te koop aan.  

PB Messing Modelbouw is een Belgische fabrikant van spoorwegmodellen in messing.

De meeste modellen worden in schaal HO ontworpen, hoewel ook bepaalde modellen in schaal N en schaal O verkrijgbaar zijn. Er wordt meestal gewerkt naar het voorbeeld van de NMBS, en enkele modellen voor de CFL en NS. Deze kleinseriemodellen bieden de mogelijkheid om machines te bouwen die representatief zijn voor de Belgische, Luxemburgse en Nederlandse markt.

Modeltreinen Service is opgericht in 2017 door Mike.
Het doel van Modeltreinen Service is om reparaties, ombouw en onderhoud voor een betaalbare prijs en vooral met een uitstekende kwaliteit aan te bieden aan de modelspoor liefhebbers van Nederland.

Zoals onze naam al doet vermoeden zijn wij gespecialiseerd in modelspoor scenery en toebehoren. Overtuigd van de goede prijs kwaliteit verhouding, leveren wij het complete programma van Faller, Vollmer, Busch, Jägerndorfer Collection, Plastruct en Woodland scenics.

Naast de deelnemende verkopers en verenigingen zal ook Catawiki aanwezig zijn om het verhaal achter uw bijzondere modelspoor stukken te vertellen en eventueel ook de waarde te bepalen. Mocht u nog een modelspoor object hebben waar u graag meer over wil weten, of de waarde van wil laten bepalen? Neem deze dan vooral mee tijdens uw bezoek aan Modelspoor Tilburg, en laat de experts van Catawiki er u alles over vertellen!

Verenigingen

 De Modelbaanautomatisering interessegroep bestaat enerzijds uit modeltreinhobbyisten die hun baan (verder) willen automatiseren en anderzijds uit computergebruikers die belangstelling hebben voor het automatiseren van modelspoorwegen met behulp van computers. De HCC!m bestaat sinds 1978 en is daarmee één van de oudste interessegroepen binnen de HCC. De HCC!m telt meer dan 750 leden in Nederland en België. HCC!m komt met een mooie baan naar Tilburg.

 

MSG Den Bosch zal aanwezig zijn met een groot aantal banen en 

workshops. Waaronder:

 

de N-Baan VerBrückt”

de 0-Baan “Van Niks tot Nul”

een rangeerbaantje

een bomenbouwgroep

de computergestuurde Faller auto baan

twee mensen die hun specifieke hobby laten zien: beschilderen van auto’s en scenery, en een operationele Faller kermis

 


De HO-Modelautoclub Nederland is een vereniging van en voor liefhebbers, verzamelaars, bouwers en verbouwers van modelvoertuigen in schaal HO, schaal 1 op 87. De vereniging werd in 1986 opgericht.

De Rangeerder is een modelspoorvereniging met zetel in Dongen. Met een tiental leden, zowel uit Nederland als België, hebben zij een modulaire H0 baan en een LGB baan.
De vereniging zelf heeft geen eigen modules, alles is eigendom van de leden die bij evenementen een baan opbouwen.
Wij zijn te vinden op oldtimer festivals, in verzorgingstehuizen en op beurzen die we zelf organiseren. Ook staan we op grotere modelbouw evenementen.

Modelspoorwijzer.net is een website die zich richt op zowel de beginnende, herintredende en gevorderde modelspoorders in de allerbreedste zin van het woord. Al met al hebben wij een zeer compleet ‘assortiment’ op onze website en bieden wij voor elk wat wils.

Wij zijn een modelbouwclub, opgericht op 1 januari 2008 en ingeschreven bij de Nederlandse Modelspoor Federatie (NMF). 
We hebben een HO-baan van ruim 20 meter lang met als thema de Miljoenenlijn, wat deel uitmaakt van de lijn Aken-Maastricht, rond de jaren ’70. 


Onze doelstelling is om alles zo waarheidsgetrouw als mogelijk in miniatuur na te bouwen. 

We zijn een groep enthousiaste modelspoor hobbyisten die graag gezamelijk onze hobby willen beoefenen. Wat bij allen hetzelfde is, is de behoefte om samen aan modelbanen te werken en deze te tonen. Want de techniek of de schaal mag dan anders zijn, de basis principes blijven hetzelfde.

De Modelspoor Club Noord Nederland, opgericht op 12 januari 1994 en statutair gevestigd in Drachten, heeft als doel het beoefenen en bevorderen van de modelspoorweghobby in de ruimste zin des woords.

De doelstelling van de Stichting Trix Express is het bevorderen van de modelspoorhobby, gebruikmakend van TRIX EXPRESS. De donateurs houden zich actief bezig met modeltreinen van het merk TRIX EXPRESS en al wat daarmee te maken heeft. Belangrijkste element is natuurlijk het blijven rijden met TRIX EXPRESS, maar ook het verzamelen mag niet onvermeld blijven.

Spoor 1- 0 Zuid is een modelspoorclub voor liefhebbers van de grotere schalen Spoor 1 (1:32) en Spoor 0 (1:45). Wij zijn een zogenaamde moduleclub en beschikken over een spoor 0 modulebaan alsmede een vaste spoor 1 baan bij één van de leden waar gereden kan worden. Onze doelstelling is de promotie van de schalen Spoor 1 en Spoor 0 en verbetering van de onderlinge contacten tussen hobbyisten in deze schalen. 

Onze vereniging bestaat momenteel uit ruim dertig leden van jong (11) tot oud (93). Ongeveer 10% van onze leden is jeugd. We zijn een actieve vereniging, waarvan de resultaten onder andere op deze website te vinden zijn.

Naast het plezier in de hobby voor de leden zelf, zijn we ook een club met een missie:
Spelenderwijs techniek naar de jeugd brengen. Modelspoor is heel veelzijdig en een fantastisch middel om jongeren kennis te laten maken met allerlei technieken. Dat doen we dan ook met veel enthousiasme.

De Modelspoorgroep Venlo (MGV) is een gezellige en actieve modelspoorclub met ongeveer 30 leden.
We bouwen aan diverse banen, bereiden tentoonstellingen voor of maken gewoon een praatje. In ons clubgebouw naast station Venlo komen we elke maandagavond en donderdagavond bij elkaar. 
Het bouwen van toonaangevende modelspoorbanen vereist erg veel inzet en deskundigheid. In de bandbreedte van timmerwerk tot elektronica. De leden hebben allemaal eigen specialismen en de MGV heeft al die specialismen in huis.