Hieronder vind u een overzicht van de exposanten, fabrikanten en deelnemers aan Modelspoor Tilburg.  Deze pagina regelmatig aangevuld worden.

EXPOSANTEN
VERKOOP


A4 Diorama Wedstrijd on Tour

 A4Diorama wedstrijd on tour is aanwezig op Modelspoor Tilburg om u te laten genieten van de A4 Diorama’s die de voorgaande jaren hebben mee gedaan aan de A4 Diorama wedstrijd.

Inmiddels zijn er reeds 4 wedstrijden geweest en bestaan er meer dan 100 A4 Diorama’s waardoor de bezetting van de stand steeds anders is. Laat u verrassen door deze kleine wondertjes van model(spoor)bouw en wellicht kunnen we u inspireren om zelf een keer deel te nemen aan de A4 Diorama wedstrijd.


Het Zijspoor

De Märklin baan wordt digitaal bestuurd door de oude vertrouwde 6021 unit. Het is een rondlopende modulebaan, dat wil zeggen dat er aan beide zijden een keerlus geprojecteerd is zodat de treinen continu achter elkaar aan rijden. Om botsingen te voorkomen is er een bloksysteem geïnstalleerd. Omdat dit wat eentonig zou kunnen worden is er op beide keerlussen een inhaal mogelijkheid gebouwd (met een station) en is er centraal een goederenopstelspoor gebouwd. Hier kunnen zelfs containers overgeslagen worden.


Avago Sidings

Avago Sidings is een inglenook rangeerpuzzel. De layout is gesitueerd in het Engeland van eind jaren 50/begin jaren 60 van de vorige eeuw. Avago Sidings bestaat uit 2 sporen met elk plek voor 4 wagons (totaal dus 8 wagons), 1 spoor met 5 wagons en een head shunt met plek voor de locomotief (eenclass 16 of een class 20) en 2 wagons. Het is de bedoeling om van de 8 wagons er 5 in een vooraf bepaalde volgorde op het spoor met plek voor 5 wagons te krijgen.

De bezoekers kunnen zelf proberen om deze puzzel op te lossen.


Modelspoor Groep Venlo

Modelspoor Groep Venlo (MGV) is een gezellige en actieve modelspoorclub met ongeveer 30 leden. Ze bouwen aan diverse banen. Het clubgebouw is naast station Venlo.

Modelspoor Groep Venlo komt naar Tilburg met onder andere haar Kermisbaan en een uitgebreide collectie locomotieven.

De kermisbaan bevat niet alleen kermis, maar er is ook plaats voor een tram die onvermoeibaar zijn rondjes rijdt en de vele kermis 

bezoekers vervoert maar ook zal het Faller Car-System zorgen voor de nodige beweging. Maar een kermis zou geen kermis zijn zonder een reuzenrad, achtbaan, spookhuis, octopus, break dance, botsauto’s, maar ook de carrousel mag niet vergeten worden.


Modelspoor Panorama Aalten

De modulebaan is gebouwd door Ramon Vreeman en Wessel de Jon g als reden om de oude modelbaan in Aalten in herinnering te houden.
Al het materiaal wat hier op gebruikt is, behalve het gras en de ondergrond is afkomstig van de oude modelbaan. De baan is niet gebaseerd op een speciaal traject of tijdperk en dus totaal naar eigen fantasie. de schaalgrootte is 1,22.5, of ook wel L.G.B. (Lehmann Gross Bahn)

Momenteel word druk achter de schermen gewerkt aan extra details en het digitaal maken van de modelbaan waardoor u en uw gasten nog meer beleving krijgen en ook door het digitaal maken van de baan krijgen wij meer tijd om toeschouwers te woord te staan.


HCC!m

De Modelbaanautomatisering interessegroep bestaat enerzijds uit modeltreinhobbyïsten die hun baan (verder) willen automatiseren en anderzijds uit computergebruikers die belangstelling hebben voor het automatiseren van modelspoorwegen met behulp van computers. De HCC!m bestaat sinds 1978 en is daarmee één van de oudste interessegroepen binnen de HCC. De HCC!m telt meer dan 750 leden in Nederland en België. HCC!m komt met een mooie baan naar Tilburg.


Stichting Trix Express Nederland

 

De doelstelling van de Stichting TRIX EXPRESS is het bevorderen van de modelspoorhobby, gebruikmakend van TRIX EXPRESS. Wij houden ons actief bezig met modeltreinen van het merk TRIX EXPRESS en al wat daarmee te maken heeft. Belangrijkste element is natuurlijk het blijven rijden met TRIX EXPRESS, maar ook het verzamelen mag niet onvermeld blijven.

De Stichting TRIX EXPRESS kent op dit moment ruim 750 donateurs en zijn we daarmee de grootste modelspoorclub van Nederland. Dat de Stichting in een behoefte voorziet, blijkt uit het grote aantal bezoekers van de clubdagen; ook uit België, Zwitserland, Duitsland en Engeland.


Sandra’s wintermodulebaantje

Een door mij gemaakt baantje van ruim 3 meter, dit kan recht, maar ook door middel een hoekmodule  op 2 manieren in een hoekopstelling kan (binnenbocht of buitenbocht). het thema is winter in Zwitserland. de schaal is N-spoor (1:160).


Spoor 1- 0 Zuid

Spoor 1- 0 Zuid is een modelspoorclub voor liefhebbers van de grotere schalen Spoor 1 (1:32) en Spoor 0 (1:45). Wij zijn een zogenaamde moduleclub en beschikken over 2 modulebanen (Spoor 1 en Spoor 0). Leden bouwen minimaal twee of meerdere modules volgens vastgestelde normen (afmeting 120 x 60 cm.), waardoor de modules aan elkaar gekoppeld kunnen worden tot één grote baan. Alhoewel we geen echte grenzen trekken, richten we ons globaal tot het gebied onder de rivieren ten westen van Eindhoven en de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Eilanden. Maar uiteraard is iedereen welkom.


VERKOOP

 

Modelspoor 24 is een onderneming gespecialiseerd in modelspoorbaan toebehoren en landschapsbouw, kortweg scenery.

Op de webshop van www.modelspoor24.nl vindt u populaire scenery producten van NOCH, WOODLAND SCENICS en JORDAN. Daarnaast een compleet assortiment van populaire styrofoam muurplaten.


ProTOOLS

Het proTOOLS-merk staat garant voor uit een reeks hoogwaardige, roestvrij stalen gereedschappen, hoofdzakelijk afkomstig uit de medische wereld.

Onze doelstelling is niet alleen deze gereedschappen te leveren aan de professional (medicus, podoloog, kapper,..) doch deze ook vlot beschikbaar te maken voor de knutselaar, de doe-het-zelver, de huisman/vrouw,… Behalve de Kwaliteit en de Beste Prijs, dragen we zorg voor uitstekende service; een tevreden klant is voor ons het belangrijkste.


PB Messing Modelbouw (B)

pb Messing Modelbouw is een Belgische fabrikant van spoorwegmodellen in messing.

De meeste modellen worden in schaal HO ontworpen, hoewel ook bepaalde modellen in schaal N en schaal O verkrijgbaar zijn. Er wordt meestal gewerkt naar het voorbeeld van de NMBS, en enkele modellen voor de CFL en NS. Deze kleinseriemodellen bieden de mogelijkheid om machines te bouwen die representatief zijn voor de Belgische, Luxemburgse en Nederlandse markt.


MCC Modelcarparts

MCC is een oplossing om modelauto’s met gepaste snelheid en werkende verlichting op de modelbaan te laten rijden.

Met een ingericht wegennet, digitale MCC auto’s en het MCC systeem wordt het landschap op de modelbaan nog meer tot leven gebracht.

Doelstelling van MCC-ModelCarParts is om het laten rijden van auto’s op de modelbaan voor een grotere groep tegen betaalbare prijzen mogelijk te maken.

 


Artitec

ARTITEC is vanaf eind jaren negentig actief in de wereld van de modelbouw voor hobbyisten. Maar, laat u niet misleiden door dit relatief korte bestaan, want de jaren daarvoor werkten we als maquettebouwers voor vele bekende architecten, scheepswerven en musea. Een van onze doelen is om door middel van modelbouw de historie zo realistisch mogelijk weer te geven. Om dit te bereiken experimenteren wij veelvuldig met nieuwe technieken en materialen.

Bij Artitec waarderen we zowel de ‘beproefde’ en de vernieuwende technologie, bieden we u een unieke combinatie aan van geavanceerde CAD / CAM-technologie met het traditionele, ervaren gevoel voor detail en afwerking. Het resultaat? De hoogste standaard in modelbouw.

Als u op zoek bent naar een authentiek, nauwkeurig en gedetailleerd model om uw scenery levensecht te maken kijk dan niet verder.


modelbouwled

Zoals de naam “Modelbouwled” al aangeeft, houden wij ons bezig met

de Led in de modelbouw wereld.

Hierbij hoeft niet allen gedacht te worden aan model treinen maar ook van toepassing bij bijvoorbeeld Poppenhuizen, Vliegtuigen, Schaal auto’s, Scenerybouw, Kermissen enz.


ASP Unieke schaalmodellen & bouwpakketten 

APS Schiedam BV ontwikkelt, produceert en levert

  • Unieke bouwpakketten en schaalmodellen
  • ELEMENTS: houten bouwblokjes (educatief speelgoed)
  • Diversen aan inrichting voor (spoorweg) modelbouw en poppenhuizen.

 

ASP is een onderneming met oog voor duurzaamheid, milieu en mens.


Treinshop Olaerts (B)

Treinshop Olaerts
Nieuwstraat 192
3590 Diepenbeek
België

Sinds 1988 dé speciaalzaak voor treinen en toebehoren.


Hobbycar

Plastiek modelbouw, houten schepen, airbrush, modelbouwgereedschap, verf, decoratie materialen. Evergreen profielen, e.d.

 


Miniaturengarage

Wij van de Miniaturengarage zijn inmiddels als sinds januari 2011 actief met de in en verkoop van miniaturen van klassieke en moderne voertuigen en hun toebehoren.

Wij bieden deze aan via deze website en via diverse oldtimerevenementen door het gehele land.


Heins Vitrines

Wandvitrines voor al Uw soorten verzamelingen. Heinsvitrines  hebben royale vakken en waarheidsgetrouwe maten zoals op de foto’s. Uw objecten passen er even ruim in als afgebeeld.

Naast onze bekende standaard collectie hebben wij nu ook een nieuwe collectie spiegelvitrines. De vakken zijn bij deze vitrines nog hoger gemaakt om het spiegeleffect  te vergroten waardoor Uw verzamelobjecten optimaal tot hun recht komen.


Veldman Modelbouw

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijfje wat zich toelegt op mooie en aparte producten binnen de modelspoor hobby.

Wij voeren een steeds grotere sortering aan kleinserie producten voor de zelfbouwer. Tevens krijgen wij binnenkort zelfs de eerste messing kit`s van NS modellen in ons assortiment , exclusief bij Veldman modelbouw.

Ook kunt u bij ons terecht voor hand gemaakte scenery en weathering producten.

Uiteraard hebben wij een ook een brede sortering aan gereedschappen en messing profielen.


Patrick van Kerckhoven

 

Patrick van Kerckhoven verkoopt zowel Marklin als Fleischmann-Roco-Liliput-Lima-Jouef-Tenchodo. Lokomotieven en wagons,digitaal en conventioneel. Digitale besturingen-scenery enz…

Ook een mooie verzameling van Amerikaans materiaal waaronder Tenchodo-Fleischmann in uitzonderlijke mooie staat


Ruud Wittekoek

Wij verzamelen smalspoor. Dat zijn treinen op rails die dichter bij elkaar ligt dan die van de NS. Bekend zijn de Rhätische Bahn in Zwitserland, de smalspoorbanen in Oostenrijk en smalspoortreinen in bosbouw, afgravingen en houtwinning. Spoorwijdtes variëren van 60 tot 100 cm. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Bemo, Liliput, Minitrains en Egger-Bahn. Deze modellen hebben allemaal de H0 schaal, maar dan met smallere rails.

Met 40 jaar verzamelen en een komende verhuizing moet er worden gesaneerd en vandaar dat we in Tilburg smalspoor treinen aanbieden. Voor u een mooie mogelijkheid om deze bijzondere modellen te bemachtigen.


ODH Quality Products

Lasersnijdenservice is het jongste onderdeel van Onder de Hooiberg. Met onze ruime kennis en ervaring, onder andere opgebouwd met maquette- en modelbouw, hebben we besloten deze onlineservice aan te bieden.

Wij zijn ook uw beste keuze voor architectuur ontwerpen, grafisch werk, maquettebouw, modelspoorservices en laserproductiewerk. Wij beschikken over een uitgebreid arsenaal aan fijnbewerkingsmachines wat ons bijzonder flexibel maakt. Met ons kleine team van Onder de Hooiberg bent u verzekerd van uitstekende service en de beste kwaliteit.